אין ספק שכשיוצאים למסע על שביל ישראל, חושבים על עניין המזון לא מעט. חשוב לייעל תהליך זה על מנת לא ליצור תקלות ובעיות אשר עלולות להפריע למסלול. אם תצאו איתנו למסע על שביל ישראל בדרום או בצפון, לא יהיה לכם כל צורך לדאוג לעניין האוכל. אנו דואגים לכך ומכינים אותו ביחד עם כל המשתתפים. אבל אם אתם בכל זאת יוצאים לבד למסע – הינה כמה טיפים שכדאי לדעת.
הטמנת מזון בשביל ישראל
אם אתם יוצאים למסע אשר מתחיל מירושלים ונגמר במדבר (כדאי לעבור דרך פעילות חנוכה במדבר שלנו) חשוב מאוד לדאוג מבעוד מועד לבצע הטמנת מים ומזון על השביל. שם לא יהיה לכם היכן להשיג מים ומזון בניגוד לאזור הצפוני. הביאו אתכם מזון משומר ומים. לפחות 6 ליטר ליום לאדם. לא אחת קרה שאנשים העמיסו יותר מידי קופסאות, וגילו שהתרמיל כבד מידי, במקום להטמין מזון לאורך השביל.
טיולים בצפון
בין אם מדובר בתכנון טיולים לחנוכה או כל טיול אחר, בצפון אפשר לרדת מהשביל במקומות רבים על מנת לרכוש מזון. במסעות קצרים של כמה ימים, .המזון שאתם לוקחים אתכם יספיק לכם מבלי שיהיה לכם צורך לקנות. מים אפשר למלא במקומות המיועדות לכך על הדרך או לרכוש שישיות בתוך הערים
אל תשכחו ציוד הקשור למזון
כאשר אתם יוצאים למסע על שביל ישראל, הידוע באנגלית כ Israel National Trail, חשוב לדאוג לגזייה וכלים מברזל להכנת ובישול האוכל. הימנעו משימוש בכלי פלסטיק. הם לא ישרדו בקיץ והם גם חד פעמיים כך שהם יהרסו בתיק ויהיו מטרד כאשר יהיה צורך לחפש היכן לזרוק את הזבל. כמו כן חשוב לא לשכוח מצית כדי להדליק את הגזיה.
דוכני מזון
אם אתם יוצאים בתקופת החגים או סופי השבוע, תמיד תוכלו למצוא דוכני מזון במקומות שונים בכפרים מסוימות. כך תוכלו ליהנות מקינוחים על הדרך. טיפ קטן: אל תצאו למסע או המשכו מיד לאחר שאכלתם, זה עלול לגרום להקאות. אכלו, אבל תנו לעצמכם לפחות 20 דקות לפני שאתם יוצאים לדרך.