מאמרים

תכנון מסעות

בין אם אתם מתכננים מסע קצר על שביל ישראל בצפון, או מסע מדברי על החלק הדרומי, התכנון הוא החלק החשוב ביותר. אף על פי שישראל היא מדינה קטנה, אין זה אומר שרק מסעות במקומות כמו ההרים הרי הקרפטים ברומניה או באזור הדולומיטים באיטליה, מצריכים תכנון מראש. ככל שתהיו מוכנים יותר ותדאגו לנושאים כמו הטמנת מים ומזון ותאום עם מלאכי השביל, כל תצליחו למזער את הסיכונים. אנו תמיד נשמח לארח אתכם במסע באחד המסעות של Walk About Love –  חזרו להתעדכן באתר לגבי המסע הקרוב.

שביל ישראל, מפה וסימונים

רצוי להבין את הטוואי של שביל ישראל בעזרת המפה. ניתן לרגוש כמה מפות או ספר ולהיעזר בהן במהלך הטיול. בדקו את המקומות המאתגרים יותר וסמנו אותם. השתמשו בה גם כלוח זמנים כדי שלא יקרה מצב שנתקעתם באמצע שמורת טבע כאשר הלילה יורד. כולם יודעים ששביל ישראל מסומן בצבעי כחול לבן כתוב, אבל במקומות רבים תראו באזור גם שבילים אחרים כך שזה עלול להיות מבלבל.

לוגיסטיקה

אל תהססו להשתמש בשירותי מלאכי שביל ישראל בדרום או בצפון להטמנת מים ומזון. הם שמחים לעשות זאת. אתם מוזמנים להצטרף איתנו גם לחלק מהמסע בדרום כך שלא יהיה לכם כל צורך לדאוג ללוגיסטיקה כי אנחנו נספק את המזון והמים.

לקחת רק את מה שנחוץ

במקרים רבים, כשאנשים יוצאים בפעם הראשונה למסע על שביל ישראל, הם לומדים מהטעויות. ומה הן בדיוק?

·         יותר מיד אוכל שמעמיס על הגב ומצריך מהאנשים לעצור לעיתים קרובות מידי.

·         גרביים לא מתאימות –  יצאתם למסע במזג אוויר חם –  אין זה אומר שרצוי ללבוש גרביים דקות. אולי יהיה לכם נעים יותר, אבל אתם תגדילו את הסיכוי ליצור שפשופים ברגל.

·         מים –  במקרים רבים אנשים לא מבינים שהם זקוקים ליותר מים ממה נדמה להם בהתחלה ואז הם נאלצים לצאת מהמסלול על מנת לחפש מים חנות או ברז.

·         לא כדאי לטייל בקיץ ובחורף  – אנשים אומרים לעצמם, זה לא שאנחנו נעשה את כל שביל ישראל עכשיו, רק כמה ימים בצפון אז מה שחם. גם במסע של יום בתנאי מזג אוויר קשים, יכול להיגרם נזק.